Aktualny jadłospis

30.07.2018r poniedziałek

Śniadanie

Chleb pszenno-żytni z masłem, serem żółtym, jajkiem gotowanym, pomidorem, szczypiorkiem, kakao na mleku, herbata z miodem i cytryną.

II śniadanie

Ogórek zielony do chrupania

Obiad

Rosół z kaszą jaglaną na wywarze mięsno-jarzynowym (mięso drobiowe, mięso wołowe, marchew, pietruszka, seler, por, włoska kapusta) z zieloną pietruszką. Piersi z kurczaka w ziołach (sos zaciągany mąką ziemniaczaną), ziemniaki z koperkiem, fasolka szparagowa, kompot wieloowocowy (czarna porzeczka, jabłko, daktyle).

Podwieczorek

Weka pszenna z masłem, szynką alpejską, sałatą zieloną,rzodkiewka do chrupania.

 

31.07.2018r wtorek

Śniadanie 

Chleb pszenno-żytni z masłem, parówką z szynki na gorąco z keczupem, ogórkiem zielonym, kakao na mleku, herbata z miodem i cytryną.

II śniadanie

Kalarepka do chrupania

Obiad

Zupa ziemniaczana z mięsem na wywarze mięsno-jarzynowym (mięso drobiowe, mięso wołowe, marchew, pietruszka, seler, por, włoska kapusta) z zieloną pietruszką Makaron z sosem ze świeżych malin na bazie jogurtu naturalnego i śmietanki, marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy (czarna porzeczka, jabłko, daktyle).

Podwieczorek

Chleb pszenno-żytni z masłem, kurczakiem z Bobrownik, pomidorem, szczypiorkiem, rzodkiewka do chrupania.

 

Woda mineralna, niegazowana dostępna dla dzieci na oddziałach.

 

Produkty zapisane tłustym drukiem mogą zawierać substancje powodujące alergię lub reakcje nietolerancji zgodnie z zał. nr 2 do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady /UE/ Nr 1169/2011 z dnia 25.X.2011r

            W sprawie przekazania konsumentom informacji na temat żywności przedstawiamy listę składników alergennych mogących występować w przygotowanych potrawach:

  1. Zboża zawierające gluten/ pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica khorasan/
  2. Jaja
  3. Ryby
  4. Orzeszki ziemne
  5. Soja
  6. Mleko
  7. Orzechy, migdały
  8. Seler
  9. Nasiona sezamu
  10. Gorczyca
  11. Łubin